KÜTÜPHANELER VE YAYIMLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

50. Kütüphane Haftası

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) işbirliğiyle hazırlanan 50. Kütüphane Haftası, “Hayat Boyu Kütüphaneler” ana temasıyla, 31 Mart - 06 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlandı.

Haftanın resmi açılış töreni, 1 Nisan 2014 Salı günü, saat 09:30’da, Milli Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İSAM Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü Mustafa Birol ÜLKER, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Hamdi TURŞUCU, Ankara Vali yardımcısı Yıldırım UÇAR ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman ARICI tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından, “Geçmişten Günümüze Kütüphane Haftaları” konulu belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Açılış töreni, ülkemizde kendi kendine okuma alışkanlığı kazanmış, bunu yaşamının en önemli parçası haline getirmiş, okuduklarıyla yaşamına yön vererek birtakım yaşamsal sorunlarına çözüm bulmuş “Sıra Dışı Okurların” da yer aldığı plaket takdimiyle devam etti. Plaket töreninin ardından Gazeteci, Yazar Rasim ÖZDENÖREN tarafından açılış konferansıverildi. Tören, konferansın ardından gerçekleştirilen sergi açılışlarıyla sona erdi.

Hafta kapsamında;

1 Nisan 2014 Salı günü “Hayat Boyu Kütüphaneler ve Yazarlık” başlıklı söyleşi,

2 Nisan 2014 Çarşamba günü uluslararası konuşmacıların yer alacağı “Geleceğin Kütüphaneleri”  ile “Mesleki Farkındalık ve Tanıtım” başlıklı konferanslar,

3 Nisan 2014 Perşembe günü “Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi”, “Kütüphane Otomasyon Sistemleri” başlıklı panellerle “50. Yılında Kütüphane Haftaları” başlıklı forum,

4 Nisan 2014 Cuma günü “Kütüphan-e Türkiye” Projesinin tanıtım ve basın toplantısı ve “Kütüphanelerde Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı kütüphane sunumları gerçekleştirildi.

Aynı kapsamda 2 Nisan Çarşamba günü “81 İlde Kitap Okuyoruz” başlıklı eş zamanlı bir kitap okuma etkinliği düzenlendi.

• 50nci Kütüphane Haftası-1
  • 50nci Kütüphane Haftası-2