BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

BAKAN NABİ AVCI MEMLEKETİ ESKİŞEHİR’DE AÇILIŞLAR YAPTI

• Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: "Pek çok alanda sosyal desteklerin kısıldığı hatta büsbütün ortadan kalktığı bir dünyada, Türkiye’de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandı."

• Bakan Avcı: "Daha önce görmezlikten gelinen engelliler, yaşlılar, sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimler son 15 yılda devletin en yüksek oranda ilgisine muhatap oldular."

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı memleketi Eskişehir’de çeşitli açılış ve programlara katıldı.

Bakan Avcı, kentte ilk olarak Eskişehir Valiliği öncülüğünde Osmangazi Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte yürütülen “Yunus Emre Şefkat ve Huzur Kapısı Projesi” kapsamında onarımı ve bakımı gerçekleştirilen Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Avcı, Türkiye’de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandığını vurguladı.

Daha Önce Görmezlikten Gelinen Engelliler, Yaşlılar, Sosyal Desteğe İhtiyacı Olan Kesimler Son 15 Yılda Devletin En Yüksek Oranda İlgisine Muhatap Oldular

“Böyle güzel bir Ramazan gününde böyle hayırlı bir hizmet için bir arada olmaktan ötürü gerçekten çok mutluyum. Emeği geçen herkese, başta Sayın Valimiz olmak üzere, çok teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. BEBKA'ya, Türk Dünyası Ajansına ve Vakfına, Sanayi Odamıza ve değerli Başkanına çok teşekkür ediyorum. Bu müessesenin banisi Halis Toprak Beyefendi’ye de Allah'tan rahmet diliyorum. Toprak Grubuna teşekkür ediyorum.

Son 15 yılda bütün dünyada, özellikle Avrupa’da sosyal desteklerin alabildiğine kısıldığı, öğrenci burslarından yaşlılara sağlanan imkânlara varıncaya kadar pek çok alanda sosyal desteklerin kısıldığı hatta büsbütün ortadan kalktığı bir dünyada, Türkiye’de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler yaşandı. Daha önce görmezlikten gelinen engelliler yaşlılar sosyal desteğe ihtiyacı olan kesimler bu dönemde devletin en yüksek oranda ilgisine muhatap oldular. Bu giderek artıyor. Bugün hizmete sunduğumuz müessese de bunlardan küçük bir örnek.

Türkiye genelinde yüzde 8 olan yaşlılık oranı Eskişehir’de biraz yüksek. Eskişehir aynı zamanda bir emekli kenti dolayısıyla yaşlılarımızın da emeklilerimizin de kıdemli vatandaşlarımızın da huzur içinde yaşayabileceği bir şehri ve onun müesseselerini inşa etmek hepimizin boynunun borcu. 2016 yatırım planına konulan yeni huzurevi de bunun bir parçası. İnşallah önümüzdeki dönemde sadece huzurevleri olarak değil bütün vatandaşlarımızın ama özellikle emeklilerimizin, kıdemli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri mesire yerlerini, Dede Korkut Parkı gibi parkları, müzeleri daha çok Eskişehir’e kazandırmanın gayreti içinde olacağız.”

Konuşmaların ardından huzurevi sakinleri küçük bir konser verdi ve şiirler okudu. Törenin ardından Bakan Avcı, yine huzurevi sakinlerince hazırlanan ürünlerin yer aldığı “İkinci Bahar” ismini verdikleri sergiyi gezdi.

Daha sonra, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Sosyal Kültürel Destekleme Evi’nin açılışını yapan ve  buradaki çocuklarla sohbet eden Bakan Avcı, Eskişehir programını Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar yemeğiyle sonlandırdı.

16.06.2016